Welke host voor jouw website?

Een host zoeken voor je website kan een uitdaging zijn.
Ondertussen heb ik ervaring met verschillende hosts, enkele heb ik uitgelicht:

Om maar met een budget host te beginnen mijndomein.nl .
Nadeel: Bij problemen (zoals een gehackte site) zeker niet  de ideale partner. En sommige websites zijn regelmatig ineens tijdelijk offline.
Voordeel: Goedkoop. Je kan er ook eenvoudig een domeinnaam registreren die gelinkt is aan een server bij bijvoorbeeld een andere host.  Je site wordt dan doorgestuurd zonder dat de bezoeker hier erg in heeft. Dit in tegenstelling tot de meeste andere hosts waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van frameforwarding wat  o.a. erg slecht is voor je de vindbaarheid van je website.

Een Nederlandse host waar ik goede ervaring mee heb is Argeweb.
Nadeel: Ze zijn iets duurder dan een budgethost als bijvoorbeeld “mijndomein”.
Voordeel: Ze zijn betrouwbaar, bij een hack bv wordt goed gereageerd, je website wordt als zij het door hebben meteen offline gehaald en je krijgt bericht. Verder is de klantenservice over het algemeen top. Ze helpen je uitgebreid. Een aanrader voor iedereen die zijn website serieus neemt.

Dan een buitenlandse host Greengeeks.
Dit is een echte kiloknaller, een sharedhosting. Wat over het algemeen wordt afgeraden. Ik vind het een prettige host omdat je als webbouwer overal toegang tot hebt en aan kan passen. Je hebt onbeperkt de ruimte en er zijn veel extra gadgets. Chat is 24 uur per dag te bereiken en de klantenservice is redelijk.
Nadeel: Sharedhosting en niet de snelste dus als jouw website heel belangrijk is voor de zoekmachines kan dit nadelig uitpakken.
Voordeel: Je kan zoveel websites plaatsen als je wilt bij èèn pakket en dus ook verschillende CMS installaties zoals Joomla of WordPress. ideaal dus als je gebruik maakt van verschillende domeinnamen. Nameservers e.d zijn allemaal zelf aan te passen. Je kan een database automatisch aanlaten maken of deze zelfmaken. Het controlepanel is duidelijk en overzichtelijk. Ze hebben goede deal als je een hostingpakket voor 3 jaar afneemt. En ze claimen “groen” te zijn al is dit denk ik gedeeltelijk een marketing term maken ze wel veel gebruik van groene stroom. Dit is in eerste instantie de reden waarom ik ooit voor greengeeks gekozen heb.

 

Leave a Reply